Vervoerder: felyx

felyx biedt flexibele, elektrische deelscooters in Amsterdam. U kunt de scooters huren voor € 0,30 per minuut vanaf diverse locaties in de stad en u kunt ze hierbij overal in het servicegebied terugbrengen. Tijdens het probeeraanbod kunt u vouchers van € 25,00 reistegoed bestellen die u in de app van felyx kunt activeren.

Hoe werkt het?

Voorbereiding

1. Download de felyx app in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android). 

2. Vul uw persoonlijke gegevens in om een account aan te maken.

3. Tijdens het aanmelden wordt u gevraagd om een rijbewijscheck te doen en een e-machtiging (€ 0,01 verificatiebetaling) af te geven. Dit is in het felyx proces een noodzakelijke stap. 

4. Volg alle stappen uit volgens de instructie in de app om de registratie te voltooien.

Verzilveren vouchercode

5. U kunt de code pas op de startdatum activeren. Druk in de app op het kopje 'mijn account' en daarna 'promo codes'. U kunt nu uw vouchercode invullen én verzilveren door op het groene + teken te klikken en vervolgens de code in te voeren. Let erop dat de code precies overeenkomst, met hoofd- en kleine letters en zonder spaties.

Reserveren van een felyx scooter

6. Zet de locatievoorziening op uw telefoon aan om de dichtstbijzijnde felyx scooter te kunnen vinden. U ziet een melding in uw scherm waarin dit wordt gevraagd.

7. Selecteer een scooter op uw gewenste locatie op de plattegrond in de app en druk op 'reserveren'. 

8. Vervolgens heeft u 15 minuten de tijd om uw felyx scooter te vinden.

9. Uw gereserveerde felyx scooter gevonden? Druk op 'start' en u kunt rijden. Veel plezier!

Starten met rijden

10. Nadat de e-scooter is geactiveerd met de felyx app drukt u de grijze knop rechts van het stuur in. De standaard is nu van het slot. Door de e-scooter rustig naar vorig te duwen, met uw linkerhand aan het linker handvat en uw rechterhand aan de achterbeugel, rolt de e-scooter van de standaard en staat hij klaar om er mee weg te rijden!

11. Let op: de e-scooter kunt u alleen afsluiten binnen het servicegebied. Je ziet in de app waar het servicegebied ligt. 

Wat kost het?

Een ritje met een felyx scooter kost € 0,30 per minuut. Wilt u parkeren? Dat kan! Hierbij geldt een tarief van € 0,10 per minuut. felyx hanteert geen maandelijkse kosten. 

Hulp nodig?