top of page

Vervoerder: Check

Hulp nodig?

Check biedt flexibele, elektrische deelscooters in Amsterdam. U kunt de scooters huren voor € 0,25 per minuut vanaf diverse locaties in de stad en u kunt ze hierbij overal in het servicegebied terugbrengen. Tijdens het probeeraanbod kunt u ritvouchers ter waarde van € 2,50 bestellen (10 ritvouchers per bestelling). U kunt hier in totaal 10 ritten mee boeken waarvan € 2,50 is gedekt door het tegoed. Hiermee kunt u 8 minuten rijden. Duurt uw rit langer dan 8 minuten, dan worden de overige kosten door Check geïncasseerd van uw bankrekening.  

Hoe werkt het?

Voorbereiding

1. Download de Check app in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android). 

2. Vul uw persoonlijke gegevens in om een account aan te maken.

3. Tijdens het aanmelden wordt u gevraagd om een rijbewijscheck te doen en een e-machtiging af te geven. Dit is in het Check proces een noodzakelijke stap. 

4. Volg alle stappen uit volgens de instructie in de app om de registratie te voltooien.

Verzilveren vouchercode

5. Tijdens het registratieproces in de app kunt u uw promocode invoeren. Dit vindt u bij stap 2 (betalingsgegevens) van het registratieproces. Vul hierbij uw vouchercode in. In een bestaand account kunt u in het menu klikken op 'Gratis rijden' en 'Acties' voor de knop 'Promocode inwisselen'. Hier vult u de vouchercode in.

Let op: zijn de ritkosten hoger dan uw tegoed? De extra kosten worden dan bij u in rekening gebracht.  

Reserveren van een Check scooter

6. Zet de locatievoorziening op uw telefoon aan om de dichtstbijzijnde Check scooter te kunnen vinden. 

7. Selecteer een scooter op uw gewenste locatie op de plattegrond in de app en druk op 'reserveren'. 

8. Vervolgens heeft u 10 minuten de tijd om jouw Check scooter te vinden.

9. Uw gereserveerde Check scooter gevonden? Druk op 'start' en u kunt rijden. Veel plezier!

Starten met rijden

10. Nadat de e-scooter geactiveerd is met de Check app haalt u de standaard van het slot en houdt u de groene knop 2 seconden ingedrukt. U kunt nu wegrijden!

11. Let op: de e-scooter kunt u alleen afsluiten binnen het servicegebied. U ziet in de app waar het servicegebied ligt. 

 

Wat kost het?

Een ritje met een Check scooter kost € 0,25 per minuut met een starttarief van € 0,50. Wilt u parkeren? Dat kan! Hierbij geldt een tarief van € 0,10 per minuut. Daarnaast hanteert Check geen maandelijkse kosten. 

bottom of page